Reiki is het Japanse woord voor de alles omvattende en alles doordringende levensenergie. Het woord Reiki bestaat uit de Japanse karakters Rei en Ki. Rei betekent universeel of onbegrensd en Ki betekent levensenergie of vitale kracht. Reiki betekent dus Universele Levensenergie. Elk levend wezen, "mens, dier, boom, plant", is met de Universele Levensenergie bezield. Reiki is een natuurlijke geneeswijze, waarbij de genezende levensenergie wordt doorgegeven door handoplegging.

 

De Reiki-behandelaar laat energie door zijn handen stromen en legt ze op bepaalde plaatsen op het lichaam van de cliënt of zichzelf. De Universele levensenergie - Reiki - stroomt (vanuit de oneindige Bron) door de Reiki-behandelaar heen. Door middel van handoplegging geeft deze de Reiki energie door aan zichzelf of een ander persoon.

 

Wat doet Reiki?

 

Reiki staat voor universele levensenergie. Als je Reiki geeft maak je verbinding met de oorspronkelijke energiebron. Je bent een kanaal waardoor de levensenergie naar jezelf en ook door anderen kan stromen. De levensenergie zit om ons heen en ook in ons. Deze levensenergie is verantwoordelijk voor alle materie en al wat leeft. Blokkades die zich in de loop van je leven in de energiebanen opgehoopt hebben zouden ziekte en klachten kunnen veroorzaken. Ook de reguliere geneeskunde erkent inmiddels dat gezond zijn betekent dat je lichaam en geest in balans moeten zijn. Reiki kan je daarbij helpen! Reiki zou er voor kunnen zorgen dat de energiebanen weer vrijkomen. De energie kan weer vrij of vrijer stromen. Hierdoor zouden mensen zich ondanks hun ziekte, problemen die ze hebben zich niet meer of minder ziek kunnen voelen. Reiki brengt processen op gang waarbij soms ontwikkelingen bij de ontvanger ontstaan die in eerste instantie niet voor de hand liggen. Let op! Reiki vervangt nooit de reguliere gezondheidszorg, hulpverlener of welke andere therapeut dan ook. Reiki pakt de oorzaak van de klacht aan en niet het gevolg van de klacht. In de holistische wereld hebben lichamelijke klachten een geestelijke, emotionele of spirituele oorzaak. Reiki is erop gericht deze zaken te accepteren als een deel van jezelf en niet als een negatief iets. Als gevolg daarvan zullen de lichamelijke en geestelijke problemen afnemen.

 

Waarbij reiki je kan helpen zijn vooral:

 

Alle lichamelijke klachten, Hoofdpijn en migraine, Spijsvertering - problemen,Ongezonde darmflorareflex, maagzuur en brandend maagzuur, Pijnlijke en stijve spieren en gewrichten, Reuma, artrose en artritis, Huidproblemen zoals huidveroudering, vlekjes, rimpels en kraaienpootjes maar ook acne, eczeem, psoriasis en rosacea.

Allerlei allergieën waaronder astma, Alle aan stress gerelateerde klachten en aandoeningen, Pijn als gevolg van ongevallen en kwetsuren, Fybromyalgie,Griep en verkoudheidsinfecties van de bovenste luchtwegen en vooral bronchitis, Minderwaardigheidsgevoelens,

Gebrek aan voldoende zelfvertrouwen, Verlegenheid, Faalangst, Hyperactiviteit, Gebrek aan concentratie, ADHD, Angst, Niet goed in je vel voelen, Allerlei sociale problemen, Emotionele problemen en overgevoeligheid.

 

En nog veel meer...